Lämmin vastaanotto Jyväskylässä 16.-17.9.2024

23.9.2024

Syyskuun ohjelmamme käynnistyi Jyväskylän osuuskauppavierailulla, johon meidät oli kutsunut Keskimaan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä. Vierailuun osallistui 35 yhdistyksemme jäsentä.  

Jyväskylä ja Osuuskauppa Keskimaa toivotti meidät tervetulleeksi maukkaalla lounaalla Original Sokos Hotel Alexandran ravintola Franceskassa.

Lounaan jälkeen pääsimme kuulemaan ja tutustumaan Keskimaan toimintaan. Antin tilannekatsaus oli erittäin kiinnostava analyysi Keskimaan menestysten vuosista ja menestyksestä joka jatkuu edelleen, osaavan henkilöstön ja johdon eli Antin, Vesa Kyllösen, Pasi Kuneliuksen, Heikki Tervasen, Niko Toivasen, Noora Luoman ja Kaisamaria Thusbergin toimesta. 

Antti korosti johtamistarkkuuden tärkeyttä ex-ketjujohtaja Harri Ojanperän dian viestillä: Pieni löysyys asenteessa => valtava pudotus tuloksessa.  Antti nosti esille myös Matkalla oppimiaan -teemoja; Kun mietit omaa tulevaisuuttasi, anna sattumalle mahdollisuus. Hyvän johtamisen perusta on aina arvostus, arvostuksesta syntyy luottamus, luottamuksesta turvallisuus ja turvallisuudesta uudet, erilaiset, vähän hullutkin ideat.

Antti esitteli myös uuden Mara-kohteen Himoksella, jonka rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Loppuvuodesta 2025 avattava Break Sokos Hotels Himos tuo suosittuun lomakohteeseen majoituskapasiteettia ja 180-paikkaisen ravintolan. Himoksen Länsirinteiden juurelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin tulee yhteensä 121 huoneistoa sekä ravintola terasseineen.

 
Ensimmäinen toimipaikkavierailumme oli Kauppakeskus Sokkari, johon meidät perehdytti johtaja Una Hirvilammi. Matka jatkuin uutuuttaan hohtavaan S-market Mäki-Mattiin ja lopulta Prisma Seppälään. Prismajohtaja Mikko Lehtinen opasti meitä kunnioittavan kokoisen Prisman leveillä käytävillä. Mikko vastaa Jyväskylän kolmesta Prismasta. 

Seuraavaksi majoituimme  Solo Sokos hotelli Paviljonkiin. Ravintolajoukkueen osaamiseen olimme päässeet jo tutustumaan lounaalla hotelli Alexandrassa. Edellä oli vielä jotain erityistä, eli  Antin isännöimä illallinen Satama Viilussa. 

Satama Viilu on kiinnostava vierailukohde. Alakerran ravintola, 2.kerroksen tilausravintola, hulppea terassialue Jyväskylän parhaalla paikalla, täydennettynä Spa-osastolla ulkoaltaineen, oli kokemus. Satama Viilun ammattitaito teki todella vaikutuksen, ruoka oli täydellistä ja tarjoiluosaaminen lämmintä ja asiantuntevaa.

Tiistaina 17.9 vierailukohteemme oli sauna- ja kiuasosaaja Harvia Muuramessa, joka valmistaa
200.000 kiuasta vuosittain.  Harvia on perustettu 1950 ja nyt se on 150 miljoonan euron menestyvä pörssiyhtiö, jonka pelikenttä on koko maailma. Harvia tuoteperheeseen kuuluvat Harvia-kiukaat ja saunatuotteet, Saksasta ostettu design kiukaiden valmistaja MOS ja mm. kylpypaljuja valmistava Kirami. Harvian kiukaiden markkinaosuus Suomessa on n. 60 %.  

Paluumatkalla pistäydyimme S-market Savelassa, jonka palvelutiskin joukkue teki vaikutuksen ammattitaidollaan ja iloisuudellaan. Toki kävimme katsomassa Muuramen uuden 1800 neliön S-marketin rakentamistilanteen, S-market avataan uusissa tiloissa kesällä 2025. 

Ennen kotimatkaamme nautimme erinomaisen lounaan Hotelli Paviljongin ravintola Trattoria Aukiossa. Erittäin onnistunut vierailumme oli päättynyt ja jälleen kerran tuli vahvistettua se, että   Osuuskauppavierailut ovat toiminnassamme sitä parasta osastoa. Oli hienoa nähdä Keskimaan osaaminen ja tavata tuloksen tekijöitä, puhumattakaan yhdessä viihtymisestä. 

Kiitos Antti!

Teksti: Eero Raappana
Kuvat: Jouko Heinonen

Klikkaamalla kuvaa, saat myös kuvatekstit näkyviin